Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdig chokladtårta med hallontopping

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Enklaste favorittårtan vars botten består av en omarbetad kladdkaka. Går alldeles utmärkt att förbereda och frysa in och sedan ta upp en dryg timma innan servering.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och rör ner chokladen, låt den smälta under omrörning. Blanda de torra ingredienserna och häll på smörblandningen. Tillsätt ägg och rör till en slät smet.
  2. Smöra och bröa en springform, 24 cm i diameter, och täck botten med bakplåtspapper. Häll i chokladsmeten och grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter. Kakan ska inte stelna utan fortfarande vara lite lös i mitten. Låt kakan svalna innan du tar ut den ur formen.
  3. Tina hallonen försiktigt och mixa dem till en puré tillsammans med florsockret. Blanda ner i mascarponen och rör till en slät crème. Bred ut toppingen lite slarvigt över chokladbotten och frys in.
  4. Smält den mörka chokladen försiktigt i ett vattenbad på svag värme. Täck en bricka eller plåt med bakplåtspapper. Häll chokladen i en spritspåse och spritsa chokladen i slarviga galler på bakplåtspappret. Ställ in i frysen och låt stelna. Lossa försiktigt de frysta gallrena från pappret.
  5. Ta ut tårtan 1 timma innan servering och dekorera med chokladgaller, färska hallon och pudra över florsocker.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Annelie1969 26 januari 2009

    Supergod och fräsch i smaken.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.