Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdig chokladtårta med vitchoklad

(2 kommentarer)  
Kladdig chokladtårta med vitchoklad Kladdig chokladtårta med vitchoklad
Skriv ut

Maffigt god!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Sätt på ugnen på 175 grader. Smält margarinet och låt svalna. Vispa ägg och socker till en porös smet. Sikta ned alla torra ingredienserna i smeten, för att undvika klumpar, omväxlande med margarinet och mjölken och vänd in i smeten.
  2. Ta fram en form och smörj den med smör och ströbröd (eller kokos, men det kan ge lite smak) Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.
  3. Tips! Var noga med att inte öppna ugnsluckan dom första 30 minuterna för då kan bakpulvrets effekt påverkas och kakan sjunka ihop
  4. Vit chokladmousse: Koka upp grädden, bryt i chokladen och rör tills den är smält.
  5. Ställ kallt i minst ett dygn och vispa sedan upp till en härlig mousse när den ska användas. Bred den i tårtan.
  6. Smält chokladen i ex. mikron eller över ett vattenbad. Bred det över tårtan.
  7. Hyvla sedan vit och mörk choklad över den färdiga tårtan.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Maripoosa 30 september 2008

    Mums, god den var! Moussen var himmelsk. Trtbotten blev safig och inte så torr och "smulig" som en del kan bli.

  • ida85 19 juni 2009

    gud vad bra att jag hittade detta recept ! Den fanns inte längre kvar på "Bakpassion" :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.