Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdig kola- och dadelkaka med apelsincrème

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Kakans översida ska vara elastisk och porös när den är klar, underst ska socker, smör och kokande vatten ha förvandlats till en mäktig, kladdig sås. Servera kakan med crème fraiche eller vispgrädde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 190 grader.
  2. Smöra en form som rymmer 1½ liter.
  3. Blanda råsockret med mjölet och bakpulvret i en stor skål.
  4. Häll upp mjölken i en mindre skål, vispa i ägget, vaniljsockret och det smälta smöret och häll sedan blandningen över mjölblandingen.
  5. Rör om med en träslev så att det blandas väl. Vänd ner dadlarna och häll smeten i den smörade formen.
  6. Det gör ingenting att det ser ut att vara för lite, kakan pöser upp när den gräddas.
  7. Strö farinsockret till såsen över kakan och klicka på smöret.
  8. Häll på det kokande vattnet (ja faktiskt!) och ställ in i ugnen. Baka kakan i ca 45 minuter, det kan hända att kakan behöver stå i fem eller tio minuter till.
  9. Kakans översida ska vara elastisk och porös när den är klar, underst ska socker, smör och kokande vatten ha förvandlats till en mäktig, kladdig sås.
  10. Servera 1: Blanda och servera till kakan eller servera med en klick crème fraiche och lite riven lime på toppen.
  11. Servera 2: Servera kakan med crème fraiche eller vispgrädde och lite riven apelsin eller lime på toppen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.