Kakans översida ska vara elastisk och porös när den är klar, underst ska socker, smör och kokande vatten ha förvandlats till en mäktig, kladdig sås. Servera kakan med crème fraiche eller vispgrädde.
Instruktioner
- Värm ugnen till 190 grader.
- Smöra en form som rymmer 1½ liter.
- Blanda råsockret med mjölet och bakpulvret i en stor skål.
- Häll upp mjölken i en mindre skål, vispa i ägget, vaniljsockret och det smälta smöret och häll sedan blandningen över mjölblandingen.
- Rör om med en träslev så att det blandas väl.
Vänd ner dadlarna och häll smeten i den smörade formen.
- Det gör ingenting att det ser ut att vara för lite, kakan pöser upp när den gräddas.
- Strö farinsockret till såsen över kakan och klicka på smöret.
- Häll på det kokande vattnet (ja faktiskt!) och ställ in i ugnen. Baka kakan i ca 45 minuter, det kan hända att kakan behöver stå i fem eller tio minuter till.
- Kakans översida ska vara elastisk och porös när den är klar, underst ska socker, smör och kokande vatten ha förvandlats till en mäktig, kladdig sås.
- Servera 1:
Blanda och servera till kakan eller servera med en klick crème fraiche och lite riven lime på toppen.
- Servera 2:
Servera kakan med crème fraiche eller vispgrädde och lite riven apelsin eller lime på toppen.
Publicerat den
2 december 2011
Liknande recept
Skriv kommentar