Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdiga kolamuffins

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Härligt kladdiga muffins med kolasmak!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200º. Sätt muffinsformar i två muffinspannors fördjupningar.
  2. Lägg dadlarna i en matberedare, häll i vattnet och mixa till en grov puré.
  3. Blanda samman mjöl, bakpulver och salt i en stor bunke. Tillsätt sockret.
  4. Vispa samman ägg lätt i en stor tillbringare eller skål och rör sedan i dadelpurén, oljan och sirapen. Gör en fördjupning i mitten av de torra ingredienserna och häll i äggblandningen. Rör om försiktigt tills allt blandats, men inte för länge.
  5. Fördela smeten i muffinsformarna. Grädda muffinsen i den förvärmda ugnen i ca 20 min tills de är gyllenbruna och känns fasta.
  6. Låt muffinsen vara kvar i pannan i 5 min, servera dem sedan varma eller flytta över dem till ett galler och låt dem kallna. Bred en tesked dulce de lecce över varje muffins före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.