Det finns säkert lika många receptvarianter på Kärleksmums som namn. Här är ett för er som älskar kladdiga bakverk.
Instruktioner
- Värm ugnen till 200 grader. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt med elvisp.
- Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao i en skål. Sikta mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop smeten. Smält smöret, blanda det med grädden och rör ner blandningen i smeten.
- Smörj och bröa en långpanna, 30 x 40 cm. Häll smeten i långpannan och grädda kakan i ca 15 min (den får inte bli helt torr), prova med en sticka. Låt den svalna i fred i långpannan. Gör under tiden glasyren.
- Blanda det mjuka smöret med florsocker, vispgrädde och kakao. Vispa ihop det ordentligt och låt det svalna. När kakan är helt sval kan du breda glasyren över. Strö rikligt med kokos över och skär kakan i fina rutor.
Publicerat den
11 maj 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Kärleksmums som verkligen smakar mums! Med en klick grädde till blir det här verkligen en naggande god liten (eller stor...) chokladbakelse!
bästa kärleksmums jag någonsin har smakat. Den är verkligen kladdig :D