Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdiga minimuffins med dumle- och chokladganache

 
Skriv ut

Hittade receptet i någon tidning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Muffins: Sätt ugnen på 175 grader. Placera minimuffinsformar i en minimuffinsplåt. Spara 10 kolor till senare. Hacka resten av kolorna. Skär smöret i tärningar. Grovhacka chokladen. Smält smör och choklad i en kastrull. Rör tills allt smält ihop. Vispa i socker. Låt stå i några minuter. Tillsätt äggen, ett i taget, vispa ordentligt mellan varje ägg. Sikta i mjöl, kakao och bakpulver. Vispa tills allt är blandat. Vänd ner den hackade dumlen. Fyll formarna till ca 2/3. Dela kolorna i fyra bitar vardera. Tryck sedan ner en bit i varje muffins. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna.
  2. Ganache: Skär kolan i bitar. Grovhacka chokladen. Smält ihop choklad, kola och grädde i en kastrull på svag värme. Rör till en slät smet. Häll ganachen över muffinsen. Garnera ev med strössel.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.