Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Seg kladdkaka utan ägg

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Supergod kladdkaka som är seg i konsistensen. Utmärkt att servera när man väntar besök då den blir bäst av att stå i kylen och bli kall innan den serveras.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull, rör sedan ner sirap och socker. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Häll sedan i blandningen i kastrullen, tillsätt grädden och blanda. Häll smeten i en smord form med avtagbar kant och grädda i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter. Låt kakan svalna och låt stå i kylen minst två timmar innan servering.
  2. Servera gärna med grädde eller glass.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Miranion 3 februari 2013

    Lätt att göra med ingredienser man alltid har hemma. Fantastiskt god och rejäl chokladsmak. Rekommenderas!

  • Okänd 22 december 2014

    Bakat denna kladdkaka massor av gånger och lika god varje gång! Dock utesluter jag bakpulver, kladdkaka behöver ej jäsa samt har i 2 dl rårörsocker istället för vanligt vitt socker. Mina barn älskar den!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.