Den perfekta kladdkakan? Jag vet inte, min omgivning hävdar det dock...
Instruktioner
- Rör samman socker, ägg, olja och det smälta smöret. Rör sedan ner saft och skal av apelsin.
- Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Sikta ned mjölblandingen i smeten och rör om försiktigt.
- Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant.
- Grädda i 200º cirka 18 minuter. Kakan ska inte vara helt genomgräddad.
- Det går bra att prova med en kökstermometer, kärntemperaturen bör ligga mellan 93-95 grader när kakan är färdig.
- Kyl ned och servera med vispad grädde eller vaniljglass.
- När du gör kladdkakor av denna typ, så är det viktigt att röra smeten och inte vispa. Om du vispar så kommer kakan att sufflera lite och då blir den inte lika seg.
Publicerat den
7 maj 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
bland det godaste ja ätit mums
Detta lovar jag att jag ska testa,låter hur gott som helst.
Jag är egentligen ingen kladdkaksmänniska, men bjöd på detta då jag tyckte att det lät gott och kände att jag behövde en enkel efterrätt som gick att förbereda... Och jösses så god! Jag är omvänd och gillar kladdkaka :-)
Godaste nånsin! ^^
Underbar god. ska göra den till jul passar nog bra .
supperduper god har inte ätit något godare kladdkaka min favo 5 poäng monica
Detta var verkligen den godaste kladdkakan nånsin ! 5:a
jättegod! Fungerade utmärkt att göra glutenfri genom att byta ut mjölet mot samma mängd glutenfri mjölmix .
Hejsan! Är inte så förtjust i apelsin blandat med kakor så tänkte höra om någon av er har uteslutit det?
supergod, har gjort den flera gånger
WOW såååå ljuvligt god. Den är dock väldigt söt och en liten bit räcker! Rekommenderas varmt:-))
Jättegod!!! Kommer att göra den flera gånger. Ger 5 p till Dig.
Supermumsig!!! Verkligen uppskattad!!! Jag lät den nog inte svalna tillräckligt, va lite för kladdig.. den va nästan som "degen" som e kvar i skålen på kanterna.. Sen lät jag den stå till dagen efter o då blev den perfekt! Kladdig i mitten o precis hur god som helst :) Får en 5a av mig (o mina 5 gäster)
Full pott! Jättegott med apelsin i, det har jag inte testat innan. Jag finhackade 50 gr mörk choklad också och rörde i smeten, det kan ju aldrig bli för mycket choklad..... :-)
En otrolig bra recept på en super god kladdkaka. En välanvänd recept. ar bakat den många gånger och fått ful pott. ar provat att banda ner vid olika tillfälle nötter, non stop, mörkchoklad. Super got