Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdiga chokladrutor med konjak, apelsin och nötter

(1 kommentar)  
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Chokladrutorna av typ kladdkaka är snabbt ihoprörda och gräddade. Här med olika smaktillägg som du kan variera. Förvara rutorna i kylen – de smakar bäst kalla. De går förstås också bra att frysa och att tina dem går snabbt.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175°. Lägg bakplåtspapper i en långpanna. Smält smöret i en kastrull, dra den åt sidan. Låt chokladen smälta i smöret. Blanda de tre sockersorterna med äggen och vispa pösigt med elvisp. Blanda mjöl och bakpulver, finriv skalet på apelsinen och pressa saften ur halva frukten. Blanda chokladsmöret och äggvispet med mjölblandning en, apelsinskal och apelsinsaft, konjak och russin. Bred ut smeten i långpannan. Grovhacka nötterna och strö dem över. Grädda 12–15 min. Kakan ska vara kladdig när den tas ut. Den stelnar mer, men inte helt, när den kallnat.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • awikstr1 13 maj 2012

    Tillsätt 1tsk. salt i smeten, så framhävs chokladsmaken ännu bättre.(det är faktiskt sant!) Tips! Grädda i två stycken runda formar.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.