Denna kladdkaka med apelsinsmak är ljuvlig. Degen smakar som Marabous apelsinchokladkaka! Man kan baka den utan apelsinskal och då blir den självklart också jättegod.
Instruktioner
- Smörj och bröa en form. Smält smöret i micro ca 25 sekunder på högsta värme*. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan smöret. Blanda i mjöl, kakao, vanlijsocker och salt. Blanda i mjöl och creme fraiche tills den inte blir för rinnig. Riv skalet från apelsinen och blanda i tills det smakar bra. Det brukar bli bra med 1 apelsins skal. Häll i smeten i formen.
- Grädda i ugn 200° c i ca 12 minuter om man vill ha den kladdig. Peta gärna med en gaffel då och då för att få den som du vill ha den.
- *När man inte smälter smöret helt tills det blir rinnigt utan bara så att det blir mjukt smakar degen alldeles underbart, då den också blir mycket fluffigare (om man använder elvisp).
Publicerat den
24 februari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
fantastiskt gott :)
Godaste kladdkakan jag ätit!! Mmmm :)
Bakade den men ändrade lite i receptet, tog grädde istället för cream fraiche. Lite mindre strösocker och lite mer vaniljsocker istället. Den blev SUPER god! Bland det godaste jag ätit i dessertväg ;) Tack för receptet!!!