Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka med apelsinsmak

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Denna kladdkaka med apelsinsmak är ljuvlig. Degen smakar som Marabous apelsinchokladkaka! Man kan baka den utan apelsinskal och då blir den självklart också jättegod.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och bröa en form. Smält smöret i micro ca 25 sekunder på högsta värme*. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan smöret. Blanda i mjöl, kakao, vanlijsocker och salt. Blanda i mjöl och creme fraiche tills den inte blir för rinnig. Riv skalet från apelsinen och blanda i tills det smakar bra. Det brukar bli bra med 1 apelsins skal. Häll i smeten i formen.
  2. Grädda i ugn 200° c i ca 12 minuter om man vill ha den kladdig. Peta gärna med en gaffel då och då för att få den som du vill ha den.
  3. *När man inte smälter smöret helt tills det blir rinnigt utan bara så att det blir mjukt smakar degen alldeles underbart, då den också blir mycket fluffigare (om man använder elvisp).

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • kasik21 9 mars 2010

    fantastiskt gott :)

  • fiaj82 1 februari 2011

    Godaste kladdkakan jag ätit!! Mmmm :)

  • lillanillan88 30 januari 2012

    Bakade den men ändrade lite i receptet, tog grädde istället för cream fraiche. Lite mindre strösocker och lite mer vaniljsocker istället. Den blev SUPER god! Bland det godaste jag ätit i dessertväg ;) Tack för receptet!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.