Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad- och mandeltårta

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Härlig mjuk och kompakt kaka med massa mandelbitar i, påminde mig väldigt mycket om kladdkaka i en fastare variant, på engelska heter det fudgy. Underbart. Choklad och mandel ihop blir alltid en vinnare!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj en rund forn (24 cm) och lägg bakplåtspapper i botten.
  2. Bryt och smält chokladen med vatten på mycket svag värme och rör till en slät smet. Tillsätt socker och rör tills det löst sig.
  3. Ta bort kastrullen från plattan. Tillsätt smöret, lite i taget. Rör i malen mandel och mjöl. Tillsätt en äggula i taget, rör om ordentligt innan nästa tillsätts.
  4. Vispa äggvitorna till hårt skum (man ska kunna vända upp och ner på skålen utan att vitorna rör på sig). Vänd ner vitan i chokladsmeten med en sked. Rör även i hackad mandel. Häll slutligen i smeten i formen och släta till ytan.
  5. Grädda i 40-45 min. Kakan ska vara hög och fast (ytan ska spricka något under gräddningen). Låt svalna. Jag vände upp och ned på kakan så den såg fin och slät ut.
  6. Servera med glass eller grädde, och bär till ifall så önskas!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • lazzzzz0 8 januari 2009

    Gillar man choklad, det gör jag. Gillar man nötter o mandlar, det gör jag. Då måste ju denna vara höjden av lycka.

  • Kaka100 23 november 2012

    Denna var verkligen jättegod! Uppskattades av alla som fick smaka! Den måste jag göra fler gånger.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.