Jättegod kladdkaka med ett mumsigt fudgetäcke. Fudgetäcket är även gott till att ha på muffins.
Instruktioner
- Kladdkaka:
Vispa ägg och socker pösigt och blanda sedan i resten av ingredienserna. Grädda kakan i 150 grader i 20-30 min beroende på hur kladdig den ska vara och vilken sorts ugn du har.
- Fudgetäcket:
Smält chokladen i vattenbad. Ta bort skålen från värmen när chokladen smält och rör ner sirap och smör. Rör smeten slät och låt den sedan svalna. När smeten har blivit tjock och är på väg att stelna så är det dags att bred ut den på kakan. Låt fudgetäcket stelna, ha gärna kakan i kylskåpet innan den serveras.
Publicerat den
8 maj 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Måste bara påpeka att du har råkat ut för ett stavfel. "Låt fudgeäcket stelna" fniss...
vart står det fudeäcket?
så supergod kladdkaka den älskas av stora som små:)
Supergott!!
Verkligen jätte god, och går snabbt att laga. Mums!