Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vit Kladdkaka (Äggfri)

(1 kommentar)  
Skriv ut

En av mina favoriter! Perfekt för dom som inte tål ägg. Man kan även utesluta gluten som jag själv brukar göra genom att byta ut vetemjölet mot mjölmix.

Ingredienser

Instruktioner

Smält chokladen i vattenbad. Smält smöret. Rör socker och kesella ca 5 min. Blanda i choklad och smör i kesella blandningen, rör om. Häll i citronsaft och skal, blanda. Blanda de torra ingredienserna, häll i lite i taget i smeten. Smöra en form med löstagbar kant och ströa den. Grädda i 200 grader ca 25 min.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Nikl01 11 september 2013

    Supergod! Perfekt till tjejkvällen eller konfirmationsfesten. Jag sänkte till 175 grader så blev kakan lite kladdigare. Godast med vaniljglass till som svalkar mot det söta. /Nina

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.