Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glutenfri kladdkaka

(9 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Supergod kladdkaka, kladdig och underbar. Strö över florsocker, kanske med en mall i form av hjärta eller en blomma då kakan svalnat lite. Serveras med vispad grädde och lite färsk frukt, Njut!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält margarin i en stor kastrull, ta av från plattan. Blanda ner ägg, strösocker, vaniljsocker, glutenfri mjölmix (ta samma mängd vetemjöl, tänk dock på att den då inte är glutenfri), kakao och salt. När smeten är jämn, häll i en smörad och bröad (bröa med pofiber eller kakao) med form med avtagbar kant. Grädda i mitten av ugnen 175 grader i ca: 35 minuter. När kakan svalnat strö lite florsocker över, servera med grädde och färsk frukt.
  2. Njut!

Liknande recept

Kommentarer (9)

  • arthursson 6 november 2008

    Denna var supergod. perfekt kladdig i mitten. :) mummss!!!!

  • Rehnlund 27 december 2009

    Denna var utsökt :) Rekommenderas starkt.

  • Englinde 8 januari 2010

    helt grymt god

  • saaabina 23 oktober 2010

    Jättegod, men jag hade den i ugnen längre, fast ändå blev den helt perfekt kladdig. Lätt att göra också då man bara blandar ner allt i en kastrull. Ska ta och göra en nu som jag ska bjuda svärföräldrarna på ikväll!

  • wammer 14 november 2010

    så god kaka, det är kul att det finns en kaka som är godare än orginalet

  • cold 4 september 2011

    Farligt god ;)

  • OlssonAnders 8 november 2012

    Mmmmmmm!!!!

  • MeetMyOwn 27 december 2013

    har gjort denna minst 10 gånger och den bli ALLTID lika god!!

  • Cindroses 1 april 2015

    Lika god som "riktig" kladdkaka! 5 poäng från mig :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.