Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdig kladdkaka med jordnötter och banan

(1 kommentar)  
  • Serverar: 5-6 portioner
Skriv ut

Hade en hel del mogna bananer kvar på jobbet så valde att göra en lite annorlunda banankaka, men den blev riktigt god och nötig,

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att smälta margarinet och låt det stå och svalna, under tiden så kör du jordnötterna i mixern så att de blir riktigt finmalda .
  2. Smörj sedan en ugnsfast form eller en springform med avtagbara kanter, ca 20 cm i diameter. Bröa sedan formen med de finmalda jordnötterna . Skala bananerna och dela de först på häften , dela på de så du får två halvmånar och dela halvmånarna på hälften och fyll formen med banan på det sättet .
  3. Gör sedan smeten och häll på över bananerna och jordnötterna .
  4. Grädda på 175 grader i ca 20-30 minuter beroende på vilken form du använder och hur kladdig du vill ha kakan .
  5. Servera gärna med vispgrädde och grovhackade jordnötter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • EowynUndomiel 11 februari 2009

    verkar supergott! ska testa det, så jag återkommer med betyg o kommentar ;)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.