Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lasse Lemons lakritskaka

 
Skriv ut

Lakrits och citron samsas här i en ljuvligt god kladdkaka!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull och tillsätt de vita chokladknapparna. Ta kastrullen från värmen och vänd runt chokladen så att den smälter.
  3. Vispa ägg och socker fluffigt och rör ner det avsvalnade chokladsmöret i vispet. Tillsätt citronskal och citronsaft och sikta sedan ner mjölet.
  4. När smeten är väl blandad så tillsätter du minimarängerna och lemon curden så att smeten blir lite snyggt randig.
  5. Häll smeten i en smord form och låt kakan gräddas mitt i ugnen 20-25 minuter. Passa den noga, den ska vara lite kladdig i mitten, så att den inte blir överbakad. Låt den svalna helt innan du lägger på lakritstoppingen.
  6. Koka upp grädden och smöret till lakritstoppingen. Ställ av kastrullen och häll ner de finhackade lakritsgodisarna och de hackade chokladbitarna. Rör omsorgsfullt tills alla bitar har smält.
  7. Bre glasyren över kakan och ställ kakan i kylen i ca 2 timmar. Strö citronflingsalt över och dekorera gärna med kanderade citronskivor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.