Lakrits och citron samsas här i en ljuvligt god kladdkaka!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smält smöret i en kastrull och tillsätt de vita chokladknapparna. Ta kastrullen från värmen och vänd runt chokladen så att den smälter.
- Vispa ägg och socker fluffigt och rör ner det avsvalnade chokladsmöret i vispet. Tillsätt citronskal och citronsaft och sikta sedan ner mjölet.
- När smeten är väl blandad så tillsätter du minimarängerna och lemon curden så att smeten blir lite snyggt randig.
- Häll smeten i en smord form och låt kakan gräddas mitt i ugnen 20-25 minuter. Passa den noga, den ska vara lite kladdig i mitten, så att den inte blir överbakad.
Låt den svalna helt innan du lägger på lakritstoppingen.
- Koka upp grädden och smöret till lakritstoppingen.
Ställ av kastrullen och häll ner de finhackade lakritsgodisarna och de hackade chokladbitarna.
Rör omsorgsfullt tills alla bitar har smält.
- Bre glasyren över kakan och ställ kakan i kylen i ca 2 timmar. Strö citronflingsalt över och dekorera gärna med kanderade citronskivor.
Publicerat den
28 oktober 2013
Liknande recept
Skriv kommentar