Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Polka kladdkaka

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Har inte prövat den men den är säkert god

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält matfettet. Krossa polkagrisarna gärna i matberedaren. Blanda samtliga ingredienser till kaksmeten i en bunke. Rör om väl. Smörj och bröa en form med avtagbar kant, ca 22 cm i diam. Häll i smeten.
  2. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 35 min. prova med sticka, kakan ska vara lite kladdig i mitten när den är färdig.
  3. Glasyren: koka upp grädden. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i grädden. Låt svalna så att smeten stelnar lite. Bred ut glasyren på kakan och garnera med polkaspån och ev vit choklad dekor

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.