Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lakrits Kladdkaka

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 12-14 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En riktig mumsig kladdkaka jag hittade i aftonbladet för en tid sen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Blanda ägg och socker. 2. Häll sedan i smält smör och sirap. 3. Blanda vaniljsockret, vetemjölet och kakao i en separat bunke. Blanda detta med de andra ingredienserna. 4. Häll i nötkrämen och sist den hackade tobleronen och salmiaken. 5. Häll i lösttagbar form och grädda i 170 grader i ca 20-30 minuter.
  2. Serveras med en klick grädde eller glass.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • tulipan 6 oktober 2008

    Denna är sååååååååååå god.. har gjort den många gånger om. Älskad av stora som små :-)

  • Modigh 26 oktober 2008

    Så underbart god kaka :D En riktig smaksensation!!!

  • Robjoo 7 maj 2009

    Jätte god kladdkaka klar femma från mig :-)

  • Buspippi 3 november 2009

    Det låter verkligen gott. Kan man köpa salmiak strössel/flarn i vanliga mataffären? Finns det vid bakhyllorna? MVH Buspippi

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.