Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdig chokladtoscakaka

(1 kommentar)  
Skriv ut

Kladdkaka och tosca i en samma kaka. Kan det bli godare!

Ingredienser

Instruktioner

Grovhacka chokladen. Smält smöret och ta det från värmen. Häll i chokladen och rör tills den har smält. Rör ägg och socker i en bunke (vispa ej med elvisp). Blanda ner mjöl och bakpulver rör om. Häll sist i chokladsmöret. Rör försiktigt så allt blandas. Häll smeten i en form med löstagbar kant och grädda i 200° i ca 20-25 min (den ska fortfarande vara rätt lös då). Blanda allt utom nötterna till toscasmeten i en gryta och låt det koka upp. Ta av det från värmen och blanda i nöthacket. Häll smeten över den varma kakan och grädda ytterligare i ca 10 min. Toscasmeten sjunker ner lite i kakan så det blir lite i och lite ovanpå.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Tiol 30 september 2009

    Jag tror det är detta recept jag har efterlyst, jag hoppas, hoppas, att detta är rätt. Jag har i alla fall ätit en liknande variant, och de var himmelska. Dessa måste jag bara göra. Tack för detta receptet. mvh Tina

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.