Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka med toscasmet

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Otroligt god och saftig kladdkaka. Rekomenderas absolut. Det tog inte många minuter innan det var tomt på fatet. :)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kladdkakan: Sätt ugen på 175 grader och smörj och mjöla en form, helst med löstagbar kant. Börja med att smälta smöret i en kastrull på svag värme. Ha sedan i äggen och rör om. Blanda de torra ingredienserna i en skål brevid och rör sedan ner i kastrullen. Häll ut smeten i formen och sätt in i mitten av ugnen ca 30 min.
  2. Toscaglasyren: Smält smöret på svag värme. Blanda sedan ner de övriga ingredienserna och rör om. Koka upp på svag värme under omrörning till smeten tjocknar lite.
  3. Ta ut kladdkakan och låt stela på sig någon sekund. Häll sedan över glasyren på kakan och jämna ut. Ställ tillbaka kakan i mitten av ugnen ca 30 min till. Ta sedan ut den och låt kallan och stela på sig.
  4. Skär upp och servera. Den smakar vädligt bra tillsammans med vaniljglass. Men den kan ätas som den är också, eller tillsammans med tex. en klick grädde.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • bakmimmi 27 mars 2009

    Supergod kaka! Härlig kombination av kladdkaka och toscakaka. Lätt att baka. Jag tog 1 dl vetemjöl ytterligare (totalt 2 1/2 dl) och den blev seg och god ändå. Jag tyckte det blev lite väl lite mjöl annars i förhållande till fettmängden.

  • leolina 17 augusti 2009

    vet inte vad som hände,men min kunde man slå ihjäl någon med,,stenhård,1 timme i ugnen,är inte det lite mycket? fick slänga hela kakan...

  • Mimli89 1 februari 2011

    Kan man inte värma toscaglasyren på spisen ist så den blir lagom konsistens, för som leolina säger att den kanske blir för hård annars ?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.