Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka Med Pepparkaksdeg och Vit Choklad

 
Skriv ut

Nått för den som älskar pepparkaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull. När smöret är smält kan du bryta i den mörka chokladen i bitar och långsamt låta den smälta med. Rör till en jämn smet. Vispa ägg och socker lite lätt. Rör ner chokladsmeten i ägg/sockersmeten. Blanda sedan mjöl och salt och rör ner i smeten och blanda till en jämn massa.Häll smeten i en pajform eller i en rund form med löstagbar kant ( ca 22 cm i diameter). Hacka vit choklad och tryck ner i smeten. Tryck ner delar av pepparkaksdegen lite här och var i smeten, det blir godast med myyycket ;)
  2. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 12-17 minuter.
  3. Kyl ner och förvara gärna i frysen ett dygn innan du skär upp den, den är väldigt kladdig.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.