En makalöst god skapelse med både vit och mörk choklad. Kakan är kolaknäckig med knapriga nötter och en distinkt kaffesmak. Den är dessutom rolig att baka, med en härlig maffig smet!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Grovhacka båda chokladsorterna och nötterna. smält smöret och den mörka chokladen i en kastrull. Låt svalna. Rör sedan i socker, salt och kaffet utrört i vattnet.
- Tillsätt äggen, ett i taget och blanda till en jämn smet. sikta ner mjöl och kakao och rör till en jämn smet. Blanda i den vita chokladen och nötterna.
- Häll smeten i en smord och mjölad form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Känn med en sticka i mitten så att kakan fortfarande är lite kladdig i mitten. Låt den kallna i formen.
- Hacka chokladen till toppingen. Blanda socker, grädde, mjölk och sirap i en kastrull. Låt koka upp och sedan småputtra tills såsen fått kolabrun färg och har tjocknat, ca 15 minuter. Ta kastrullen från värmen och rör ner chokladen. Låt såsen kallna innan den hälls över kakan. Ställ kakan i kylen fram till servering.
- Servera gärna med en klick vispad grädde.
Publicerat den
8 april 2013
Liknande recept
Skriv kommentar