Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka dinkel

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 12-16 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En god kaka med lägre GI.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa formen. Bröa gärna med havrekli
  2. Smält smöret i en kastrull. Smält ner chokladbitarna. Rör ner sockret och rör om ordentligt. Tag kastrullen från värmen. Rör ner äggen och blanda väl.
  3. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker. Rör därefter ner mjölblandningen i kastrullen. Blanda väl. Häll smeten i den smorda formen. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter.
  4. Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten. Lägg kakan på ett serveringsfat. Servera med glass eller grädde och frukt. Hallon är väldigt gott till.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Lindie 10 februari 2009

    Den här är supergod!

  • Lindie 10 februari 2009

    Den här är supergod!

  • maithab 10 juni 2010

    "En god kaka med lägre GI". Lägre GI än vad? I min kladdkaka har jag aldrig så mycket som 2,5 dl socker! Och det är tyvärr en myt att dinkel har lägre GI än vanligt vetemjöl i samma malningsgrad. Det är nämligen malningsgraden som avgör GI inte mjölsorten. Så grahamsmjöl = vetemjöl med klidelar har lägre GI än siktad dinkel. Så mitt tips till "en god kaka med lägre GI" är att dra ner sockermängden till 1,5 dl, öka kakaon till 4 msk och använd grahamsmjöl istället, alternativt att göra en utan mjöl (jo det finns kladdkakerecept utan mjöl, dvs ännu lägre GI). Annars är ju tanken god med att byta ut vetemjöl mot dinkel/spelt eftersom det ger saftigare kaka/bröd, godare och nyttigare (näringsmässigt). Lycka till.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.