Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka (Gluten/mjölkfri)

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En mycket enkel och god kladdkaka som de flesta tycker om. Glutenfri och mjölkfri och kan bakas både till vardags som till kalas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält margarinet i en kastrull eller skål.
  3. Vispa upp ägg och socker i en stor bunke.
  4. Häll sedan i alla torra ingredienser och sist i med det smälta margarinet.
  5. Smörj en rund bakform med avtagbar kant med lite margarin och ströa den sedan med tex polentagryn.
  6. Sätt in i nedre delen av ugnen i ca 20-25 minuter.
  7. Pudra lite florsocker över kladdkakan när den har svalnat lite.
  8. Ät och njut!
  9. (Det går även att göra denna som mindre kladdkakor i muffinsformar.)

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • TeddysMamma 27 november 2008

    Jag gräddade den 30min men upplevde den lite för kladdig, ska öka "mjöl" mängden nästa gång, smaken var utsökt!!! Hela familjen gav den topp poäng när det gäller smaken.

  • bikka 23 november 2009

    Jättegod! Jag ökade lite på majsstärkelsemängden och den blev perfekt! Kommer absolut att göra den igen!

  • Hammantorp 6 januari 2011

    Kladdkakan blev jättegod. Även jag ökade mjölmängden lite (tog potatismjöl istället), hade även i 1/2 tsk bakpulver och gräddade i drygt 25 min. Den kommer bakas fler gånger:))

  • Nenabirk 1 mars 2012

    Bakade den idag! Qräddade ca 32 minuter tills den inte "dallrade", men ändå var mjuk, för sedan stelnar den ju lite medan den svalnar också. Blev helt perfekt! Segt kladdig och jättegod!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.