Rutorna går utmärkt att frysa. Om det blir några kakor kvar!
Instruktioner
- Ugn 175 grader.
- Rör ägg och socker poröst.
Blanda samman de torra ingredienserna och rör ner i smörblandningen.
- Tillsätt det smälta smöret.
- Häll upp i långpanna med smort bakplåtspapper.
- Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 35 minuter i 175°.
- Tillbehör:
Skala clementinerna noga, dra bort så mycket av det vita som möjligt. Dela clementinerna i klyftor. Blanda vit sirap, vatten och kryddor i en gryta och koka upp. Lägg i clementinerna och stäng av värmen på plattan men låt grytan stå kvar tills det kallnat.
- Servera kakan med clementinerna och lite vispad grädde.
Rutorna går utmärkt att frysa.
-----------------------------------------------------------------------------------
Vill du inte ha clementiner till kakan, kan du lyxa till den med kokostosca:
- 600 gram kokosflingor
5 dl Dansukker Strösocker
3 dl Dansukker Ljus Sirap
5 dl vispgrädde
200 gram margarin
- Blanda samman ingredienserna till toscan i en kastrull och sjud under omrörning i 5 minuter. Bre smeten på kakan efter 25 minuter och grädda i ytterligare 10 minuter. Låt svalna innan kakan skärs i rutor. Lägg rutorna i en burk med papper mellan varje lager. Rutorna går utmärkt att frysa.
Publicerat den
13 december 2011
Liknande recept
Skriv kommentar