Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka Latino

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Smaskig...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader. Smält smöret i en kastrull och låt svalna. Smöra formen och fodra med ströbröd. Vispa ägg och socker luftigt. Blanda försiktigt i mjöl, kakao, vaniljsocker och likör. Om du använder en elvisp, kör på den lägsta hastigheten. Häll smeten i formen och ställ in i ugnen i 22–25 minuter. Låt kakan svalna före servering.
  2. Johan Gunnarsson, reporter ”En helt vanlig kladdkaka som blir lyxig och supergod med lite likör. Chokladsmaken från kakaon och kaffesmaken från likören blir till en finstämd symfoni för smaklökarna. Om man föredrar citrussmak ihop med chokladen kan man lätt som en plätt byta Tía Maria mot apelsin­likören Cointreau till exempel.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.