Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka med apelsintäcke

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Apelsin och choklad passar som alltid bra ihop, här kombinerar vi apelsinmarmelad med kladdkaka

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och bröa en bakform med löstagbar botten. (ca 22 cm)
  2. Rör i hop smör, ägg, socker, sirap och salt.
  3. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker sikta sedan ned det i smörblandningen, rör om försiktigt.
  4. Slå upp smeten i formen och grädda i 175 graders ugn 10 minuter. Värm under tiden apelsinmarmeladen försiktigt i en kastrull så den blir lättflytande. Tag ut kladdkakan och fördela marmeladen över hela kakan, grädda sedan ytterligare ca 10 minuter. Kontrollera med sticka, kakan ska vara kladdig i mitten.
  5. Kyl ned kakan och servera med vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.