- Serverar: 12 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Mäktig, men uppskattad kladdkaka med glasyr och hallonsås.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Kladdkaka: Smält smöret. Blanda ägg och socker i en bunke. Häll ned det smälta smöret. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke. Häll ned de torra ingredienserna i äggsmeten och blanda noga. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. Grädda i 30 minuter. Tryck ned kanten när kakan är klar, så att den blir jämntjock.
- Glasyr: Blanda grädde, honung och socker i en kastrull. Låt det koka upp. Bryt chokladen i en bunke och klicka i smöret. Häll den varma blandningen över och mixa slätt med en stavmixer. Låt svalna. Ställ in i kylskåp för att stelna. Bre den över kakan när den kallnat.
- Hallonsås: Mixa hallon, socker och apelsinjuice till en sås och servera till kakan. Vispad grädde smaksatt med lite apelsin är gott till.
Publicerat den
30 oktober 2012
Liknande recept
Skriv kommentar