Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka med chokladglasyr

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Mäktig, men uppskattad kladdkaka med glasyr och hallonsås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Kladdkaka: Smält smöret. Blanda ägg och socker i en bunke. Häll ned det smälta smöret. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke. Häll ned de torra ingredienserna i äggsmeten och blanda noga. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. Grädda i 30 minuter. Tryck ned kanten när kakan är klar, så att den blir jämntjock.
  3. Glasyr: Blanda grädde, honung och socker i en kastrull. Låt det koka upp. Bryt chokladen i en bunke och klicka i smöret. Häll den varma blandningen över och mixa slätt med en stavmixer. Låt svalna. Ställ in i kylskåp för att stelna. Bre den över kakan när den kallnat.
  4. Hallonsås: Mixa hallon, socker och apelsinjuice till en sås och servera till kakan. Vispad grädde smaksatt med lite apelsin är gott till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.