Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka med citrus

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Mums!!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Smöra och bröa en bakform, ca 24 cm diameter, med löstagbar kant.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda äggvispet med rivet apelsinskal, kesella och eventuellt Triple Sec.
  3. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao, vaniljsocker och salt i en bunke. Sikta ner mjölblandningen i ägg/kesellablandningen och rör om väl.
  4. Häll smeten i bakformen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 20 minuter. Kakan ska vara kladdig i mitten. Låt kallna.
  5. Garnera med physalis och skivade kumquats. Sikta florsocker över. Servera med en klick vispad mellangrädde (1 msk/port.)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.