Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka med crème fraiche-glasyr

(1 kommentar)  
Kladdkaka med crème fraiche-glasyr Kladdkaka med crème fraiche-glasyr Kladdkaka med crème fraiche-glasyr
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Kladdkaka med vit choklad. Strö granatäppelkärnor ovanpå crème fraiche-glasyren, ser både gott och läckert ut.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält chokladen och smöret i en skål över vattenbad. Låt svalna lite.
  2. Blanda de torra ingredienserna och rör ihop med chokladen och smöret. Tillsätt ägg och citronskal och rör om till en slät smet.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant. Grädda i 175 grader mitt i ugnen ca 30 min. Låt kakan svalna.
  4. Blanda ihop crème fraiche, florsocker och vaniljsocker. Bred glasyren över kakan.
  5. Snitta skalet på granatäpplet. Bryt försiktigt upp det och plocka ur kärnorna. Undvik det vita som är väldigt beskt. Strö kärnorna över kakan.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Anna-Malin 24 november 2010

    God kaka! Men jag måste ändå tillstå att jag tycker kladdkaka på vanlig, brun choklad är snäppet godare...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.