E kladdkaka ska leva upp till sitt namn och vara riktigt kladdig. Här med en rolig dekoration i form av små "löv". Ett enkelt sätt att imponera på vänner och familj.
Denna kaka är fri från gluten, ägg och mjölk.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Hacka den mörka chokladen fint. Smält margarinet i en kastrull. Ta kastrullen från plattan och rör ner den hackade chokladen samt sockret.
- Sikta ner bakpulver, potatismjöl, majsmjöl och kakao. Rör om med en visp så att eventuella klumpar försvinner.
- Häll sedan ner smeten i en form, 20 cm i diameter. Grädda i ca 40 minuter. Ta ut och låt svalna en halvtimme före servering. Gör under tiden "löven"
- Skiva frukterna tunt med en vass kniv eller med hjälp av en mandolin. Skär sedan ut siluetter av löv. Precis som löv i naturen behöver dina inte heller vara perfekta. Skär ut lite olika former i varierande storlekar för att få ett så naturtroget utseende som möjligt.
- Lägg i en vacker hög på kladdkakan och servera. Superenkelt!
Publicerat den
27 november 2014
Liknande recept
Skriv kommentar