Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka med färgglada löv

 
Skriv ut

E kladdkaka ska leva upp till sitt namn och vara riktigt kladdig. Här med en rolig dekoration i form av små "löv". Ett enkelt sätt att imponera på vänner och familj. Denna kaka är fri från gluten, ägg och mjölk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Hacka den mörka chokladen fint. Smält margarinet i en kastrull. Ta kastrullen från plattan och rör ner den hackade chokladen samt sockret.
  3. Sikta ner bakpulver, potatismjöl, majsmjöl och kakao. Rör om med en visp så att eventuella klumpar försvinner.
  4. Häll sedan ner smeten i en form, 20 cm i diameter. Grädda i ca 40 minuter. Ta ut och låt svalna en halvtimme före servering. Gör under tiden "löven"
  5. Skiva frukterna tunt med en vass kniv eller med hjälp av en mandolin. Skär sedan ut siluetter av löv. Precis som löv i naturen behöver dina inte heller vara perfekta. Skär ut lite olika former i varierande storlekar för att få ett så naturtroget utseende som möjligt.
  6. Lägg i en vacker hög på kladdkakan och servera. Superenkelt!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.