Så god ..är väldigt lätt att göra också så den är perfekt för dig som gillar söt kladdkaka...om du vill ha mer vuxensmak på den så häll i lite konjak i fudgen eller ta lite mer kakao i kladdkakan....och njut!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull. 1,5-2 liters kastrull är lagom. Tag kastrullen från plattan.
- Använd en vanlig matsked och rör ner först socker och sedan ägg. Blanda väl, men rör inte mer än nödvändigt.
- Blanda ner övriga ingredienser, d.v.s. mjöl, kakao och vaniljsocker.
- Smörj och bröa en form, ca 24 cm i diameter. Häll ner smeten i formen. Använder du en bra silikonform till kladdkakan, så behöver formen inte smörjas.
- Grädda ca 20 minuter, mitt i ugnen i 175 grader. Vill du ha kakan extra kladdig prova att minska tiden till 18 minuter. Själv bakar jag denna 16 minuter i en form på 26 cm. Ju större form, desto lägre kaka blir det och ju kortare tid bör man grädda.
- Låt kakan kallna, gärna i kylskåp över natten. Ta ut kakan ur kylskåpet 30-60 minuter innan servering.
- Fudgen:
Blanda alla ingredienser i en kastrull.Koka på jämn värme cirka 25-30 minuter. Ha ett glas med vatten till hands. Droppa ett prov i vattnet. När du kan rulla det till en kula är fudgen klar.
- Tips:
Rör ner lite whiskey eller konjak för mer vuxen smak. Låt den kallna i ett vattenbad under omrörning och garnera sedan med färska eller tinade hallon.
Publicerat den
18 oktober 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Håller på att baka denna just nu...återkommer med betyg! :-P Smeten smakade iallafall väldigt gott... ;-)
Jodå, denna kaka vart till stor belåtenhet både i min mage och min mammas... :-D