- Serverar: 12 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Med denna kladdkaka vann jag Kladdkake-SM 2009! Det som gör det lilla extra är den lena mjölkchokladfudgen som är smaksatt med kanel och kardemumma.
Instruktioner
- Vispa ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna i en skål och vänd ner i äggvispet. Smält smöret och rör ner det.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant (24 cm i diameter). Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, 18 minuter. Låt den svalna något.
- Stöt kanelstängerna och kardemumman lätt i en mortel. Koka upp grädde, honung och kryddor. Ta bort kastrullen från värmen och låt grädden dra i 10 minuter. Hacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden igen och sila den över chokladen. Rör tills fudgen blir slät, bred sedan ut den över kladdkakan. Ställ in i kylen att stelna.
- Servera med lättvispad grädde.
Publicerat den
17 oktober 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Har testat den här när jag hittade ditt recept i en tidning! :) Sjukt god! Jag förstår att du vann med den! :) Grattis än en gång!
Har just blivit bjuden på denna kaka av en arbetskompis och det är den godaste jag ätit. Jag som inte ens är så förtjust i kardemumma. Är glad att jag hittat receptet här. Blir nog en favorit till jul.
En supergod kladdkaka som naturligtvis passar extra bra i juletid. Den gjorde helt klart succé hos oss också! Tack för ett mycket gott recept och ett stort grattis till din vinst!
jag tyckte själv denna var lite för mycket socker i... men annars god. en annan tyckte detta var den godaste han ätit... spännande smaker
Jättegod, jag hade desvärre lite för bråttom och hällde kardemumman i smöret. Därför gjorde jag inte fudgen. Så det blev en kladdkaka med kardemumma och stora chokladbitar i vilket inte heller smakade helt illa ;o).
Kan man inte helt enkelt bra använda "vanlig" kardemumma och kanel? Ska absolut testa denna kaka, verkar jättegod! Agnetha