Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka med karamelliserade pistaschnötter

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Kladdigt, krispigt och supergott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kaka: Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör ihop alla ingredienser och häll i en smord form, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt kakan svalna innan den glaseras.
  3. Glasyr: Hacka chokladen grovt och smält den och smöret på svag värme under omrörning. Rör ner grädden. Bred glasyren över den avsvalnade kakan.
  4. Karamelliserade pistaschnötter: Hacka nötterna grovt, rosta dem på medelvärme i en gjutjärnspanna. Strö över socker, salt och bikarbonat. Låt sockret karamelliseras. Låt svalna och strö sedan över kakan.
  5. Servera kakan gärna med lättvispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.