Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka med lakritsglasyr och citrongrädde

 
Skriv ut

God och lite annorlunda kladdkaka

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader,smält smöret och låt det svalna. Tillsätt socker,mjöl,kakao,vaniljsocker,bakpulver,salt och ägg.Rör till en jämn smet. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant,24 cm i diameter.Häll smeten i formen.Grädda i nedre delen av ugnen 18-20 minuter. Ta ut och låt svalna. Glasyr: Bryt lakritsgodiset i mindre bitar. Koka upp grädden i en kastrull,tillsätt lakrits och smält på svag värme under omrörning. Ta kastrullen åt sidan och tillsätt choklad o smör. Rör tills allt är smält. Bred ut glasyren på kakan,ställ i kylen ca 2 timmar. Strö flingsalt på tårtan. Vispa grädden tillsammans med limoncello och citronskal. Servera kakan med grädden..

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.