Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka med mandelmaräng

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Med en spännande marängtopping törs jag lova att den här kakan kommer att göra succé. En klick lättvispad grädde passar bra till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Botten: Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Vispa smör och socker poröst. Vispa i en äggula i taget, och därefter kaffet. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver och vispa ner det. Vispa till en jämn smet. Bred ut smeten i formen.
  3. Maräng: Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa till en seg smet. Vänd ner mandel, pumpa- och solroskärnor. Bred marängen över kaksmeten.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Låt kakan svalna lite innan den tas ur formen.
  5. Servera kladdkakan gärna med lättvispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.