Med en spännande marängtopping törs jag lova att den här kakan kommer att göra succé. En klick lättvispad grädde passar bra till.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Botten:
Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Vispa smör och socker poröst. Vispa i en äggula i taget, och därefter kaffet. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver och vispa ner det. Vispa till en jämn smet. Bred ut smeten i formen.
- Maräng:
Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa till en seg smet. Vänd ner mandel, pumpa- och solroskärnor. Bred marängen över kaksmeten.
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Låt kakan svalna lite innan den tas ur formen.
- Servera kladdkakan gärna med lättvispad grädde.
Publicerat den
2 februari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar