Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka med marshmallows och Marianne

(8 kommentarer)  
Skriv ut

En lite annordlunda men god kladdkaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ihop ingredienserna till kladdkakan och häll smeten i lämplig form, och grädda i 150 grader i 35 minuter.
  2. Ta ur mariannekaramellerna, lägg i en påse och linda in i en handduk och krossa dem, tex med en kavel.
  3. När all marianne är krossad i små bitar häll i grädden i en kastrull och värm upp till strax innan den börjar koka, den får inte koka! Häll i mariannekrosset och rör tills det smält helt.
  4. Ställ i gräddblandningen i kylen i minst 6 timmar, eller gärna över natten och vispa sedan upp grädden till ett fluff.
  5. Skär upp kladdkakan i bitar och lägg i botten på ett glas eller liknande,lägg sedan på några marshmallows och sedan en stor klick marianne-fluff.
  6. Toppa med några marshmallows och skär ut en lång stav av kladdkakan. Servera.

Liknande recept

Kommentarer (8)

  • begeanka 8 oktober 2008

    Låter kanongott! Älskar både kladdkaka och marsmellows!

  • idahe 15 oktober 2008

    var det inte denna kaka som vann kladdkake-sm?

  • 81sara 19 april 2009

    Godaste kladdkakan jag ätit... Perfekt kladdig.

  • bjuranna 19 juli 2009

    Kladdkakan blev mycket god. Mariannefluffet i sötaste laget för min smak.

  • cpanfalk 28 augusti 2009

    yummi yummi! Behöver minsann inget fluff, kakan e god i sig! :-D

  • loweee 9 augusti 2011

    Bajs på burk är godare!

  • evau1 9 februari 2012

    Byt ut kakaon till 70%choklad mycket battre.

  • mariegren 6 oktober 2013

    Lätt att göra. Grymt gott. Klar favorit!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.