Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka med mjölkchoklad

(1 kommentar)  
Kladdkaka med mjölkchoklad Kladdkaka med mjölkchoklad Kladdkaka med mjölkchoklad
Skriv ut

Toppa med marshmallows. Ringla smält choklad över den färdiga och kalla kladdkakan. Servera nån god glass till och njut till en kopp kaffe.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175º. Smält smöret och chokladen i bitar i en kastrull på svag värme under omrörning.
  2. Vispa ägg och socker pösigt i en skål. Rör i mjöl blandat med bakpulver och salt och smörblandningen.
  3. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form som är 24 cm i diameter och häll i smeten. Grädda i 15 minuter.
  4. Topping: Ta ut kakan och strö på marshmallows och grädda i 5 minuter till. Låt kakan kallna.
  5. Smält chokladen i vattenbad. Ringla den smälta chokladen över kakan. Servera med glass.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • UllaC 18 maj 2011

    Jag smörjde och bröade en springform, man behöver inte lägga bakplåtspapper i botten.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.