Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka med nötter, browni brownie

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Recept på kladdkaka som är en klassisk kladdig chokladkaka. Brownie eller brownies är ameriakansk variant av kladdkaka fast då brukar den bakas lite längre i ugnen. Här är en lite lyxigare kladdkakavariant med riktig choklad, honung och nötter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form (cirka en halv ugnsplåt, 25 x 35 cm eller en rund springform) med lite smör.
  2. Tärna smör och bryt choklad samt rör under försiktig uppvärmning i mikro eller över vattenbad ut med honung till slät massa.
  3. Krossa eller hacka nötterna och blanda i dem. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och sikta under omrörning ner i chokladsmeten.
  4. Vänd i ett ägg i taget under omrörning. Baka i cirka 30 till 50 minuter beroende på hur kladdig du vill ha kakan. Testa med toppen på en kniv.
  5. Servera kladdkaka med yoghurtglass, vanlig vaniljglass, grädde smaksatt med likör eller vaniljyoghurt. Söt sherry eller kaffe samt likör eller avec passar bra till kladdkaka.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.