Kladdkaka med nötter

Det här blir en riktigt god kladdkaka med lite tuggmotstånd och goda smaker av valnötter, pistage och hasselnöt!

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: kladdkaka, kaka, kak
Betyg (1 röst)
Antal personer
16 st
Kladdkaka med nötter

Gör så här

Smält smöret och rör ut kakaon däri. Låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjöl + vaniljsocker och rör i försiktigt, häll sedan i smörblandningen och de grovhackade nötterna. Det blir en riktigt hård och stabbig smet, men det ska det vara.

Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen ca 50 min. Servera dagen efter när den stått i kylskåp över natten då är den som godast!! :-)

Perfekt med en liten bit till kaffet efter maten! Bli inte förvånad när du tar ut kakan ur ugnen för den ska vara riktigt kladdig, men efter en dag i kylen så går det fint att skära bitar av den. Nötterna kan du avstå helt ifrån om du vill, följ då bara receptet som vanligt men utan nötterna.

Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)

Smör, Ägg, socker, Vetemjöl special, Kakao, Vaniljsocker, Valnötter, Pistagenötter, Hasselnötter, Solroskärnor
Visningar:
6613
Sparat:
80

LIKNANDE RECEPT

Kladdkaka recept
Underbar kladdk..
av Elis
över 2 månader
Dumlekladdkaka
över 2 månader
Underbart smarr
över 2 månader
Falsk Toscakaka..
av thewhy
över 2 månader
Black and White
över 2 månader
Saffranskladdka
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.