Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka med nötter

(1 kommentar)  
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Det här blir en riktigt god kladdkaka med lite tuggmotstånd och goda smaker av valnötter, pistage och hasselnöt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och rör ut kakaon däri. Låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjöl + vaniljsocker och rör i försiktigt, häll sedan i smörblandningen och de grovhackade nötterna. Det blir en riktigt hård och stabbig smet, men det ska det vara.
  2. Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen ca 50 min. Servera dagen efter när den stått i kylskåp över natten då är den som godast!! :-)
  3. Perfekt med en liten bit till kaffet efter maten! Bli inte förvånad när du tar ut kakan ur ugnen för den ska vara riktigt kladdig, men efter en dag i kylen så går det fint att skära bitar av den. Nötterna kan du avstå helt ifrån om du vill, följ då bara receptet som vanligt men utan nötterna.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • kittypie 7 november 2011

    Varför ska det vara vetemjöl special? behöver en kladdkaka extra gluten?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.