Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka med nougat och kanderade nötter

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Klassisk kladdkaka med lyxtopping!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull. Blanda socker, mjöl, kakao och salt i en skål. Rör i ägg och det smälta smöret. Klä en form, 20x30 cm, med bakplåtspapper. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Stjälp upp kakan och låt den svalna.
  3. Topping: Smält socker i en stekpanna och låt det bli ljusbrunt. Lägg i nötterna och rör runt så att allt blandar sig. Häll upp på ett bakplåtspapper för att svalna. Hacka nötterna grovt.
  4. Riv nougaten grovt över kladdkakan. Toppa med nötterna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.