Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka med nougattäcke

(7 kommentarer)  
Skriv ut

En underbart seg kladdkaka!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ihop alla torra ingredienser, inkl. hackad choklad. Rör ner äggen, blanda ordentligt. Blanda ner det smälta margarinet.
  2. Bred ut smeten i smord eller bakplåtspappersklädd form, grädda i 175 grader ca 28-30 minuter. Hyvla över nougaten direkt när den kommit ur ugnen, bred ut nougat över hela.
  3. Man kan göra kladdkakan i en långpanna. Dubbla då allt i receptet, utom chokladkakan.

Liknande recept

Kommentarer (7)

  • len006 9 juni 2010

    Denna kladdkaka med nougat var supergod!

  • miiccah 13 februari 2011

    Denna kladdkaka med nogat fick vääldigt mycket beröm, supergod med vaniljglass! Högsta betyg for sure.

  • oOSakuraOo 4 september 2011

    ?hej jag undrar om det är en 100g eller 200g choklad kaka man ska ha?

  • anncatrin_wikblad 5 september 2011

    Jag har haft 100 g-chokladkaka i, men jag tror inte att det är en nackdel med 200 g. Fördelen med en 200-grammare är ju att man får ännu mer crisp i.

  • lajnean 28 februari 2012

    Bästa receptet på kladdkaka jag någonsin varit med om! Tack för det!

  • Anastaziach 10 november 2012

    Smaken va underbar, men trots att jag tog en dl mindre socker än det skulle vara så tycker jag den var väldigt söt. Så nästa gång tar ja ännu lite mindre, för denna kommer ja garanterat göra igen :)

  • AnnaMu 21 november 2012

    Jättegod kladdkaka som faktiskt inte var så söt. Jag tog en 70% mörk chokladkaka med mintsmak istället för Marabou dajm samt nötnougatcreme ovanpå. Blev superbra och uppskattat. Enkel att göra var den också. :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.