- Serverar: 8-12 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Den här gjorde jag på kladdkakans dag förra året, en underbar mix av kladdig choklad och krispiga salta nötter. Helt sagolikt måste jag nog säga utan att verka skrytsam.
Instruktioner
- Värm upp ugnen till 200 grader
- Smöra och mjöla en form (24cm i diameter) med avtagbar kant.
Smält smöret i en kastrull, bryt ner mjölkchokladen i det smälta smöret och låt chokladen smälta.
Blanda strösocker, råsocker och ägg i en bunke, häll över chokladsmeten.
Sikta ner mjöl och vaniljsocker och blanda tills du har en jämn smet.
Häll i smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 25-30min.
Låt kakan svalna ordentligt
Smält samman nougat och den mörka chokladen och bred på kakan.
Grovhacka nötterna och strö över dem över kakan.
Publicerat den
7 mars 2011
Liknande recept
Skriv kommentar