2. Smöra en form med löstagbar kant och bröa den med kokos.
3. Smält smöret i en kastrull.
4. Vispa samman ägg och socker, det går bra med handvisp.
5. Vispa ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt.
6. Tillsätt det smälta smöret och vispa väl.
7. Krossa den mörka chokladen och blanda ner i smeten.
8. Häll all smet i formen och grädda 17–22 minuter beroende på din ugns effekt. För att vara säker på att få en kladdig konsistens bör du känna med en sticka redan efter 15 minuter. När smeten inte längre fastnar på stickan är kakan klar.
9. Ta ut kakan och låt svalna i cirka 5 minuter innan du hyvlar på ett ca 1 mm tjockt lager nougat. Nougaten smälter och när den har stelnat är kakan färdig att servera med vaniljglass eller vispgrädde.
Den här kladdkakan är så tokgod man kan inte sluta äta. Bäst i test.
bettan6811 mars 2008
Har bakat denna tidigare. Finns ej godare kladdkaka! Har vunnit pris som Sveriges godaste!
Farlini12 april 2009
Den bästa av alla!!! En självklar 5a!!! (fanns ju inte högre betyg)
palmis9626 maj 2009
ser jätte fin ut
pullan2118 april 2010
Supergod!
Rolleri2 april 2011
Absolut den bästa kladdkakan!! Har lite längre i ugnen, gillar inte när mitten är smetig, skall vara seg. Smakar inte banan som de flesta kladdkakor! :)
Den här kladdkakan är så tokgod man kan inte sluta äta. Bäst i test.
Har bakat denna tidigare. Finns ej godare kladdkaka! Har vunnit pris som Sveriges godaste!
Den bästa av alla!!! En självklar 5a!!! (fanns ju inte högre betyg)
ser jätte fin ut
Supergod!
Absolut den bästa kladdkakan!! Har lite längre i ugnen, gillar inte när mitten är smetig, skall vara seg. Smakar inte banan som de flesta kladdkakor! :)