Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka med nougattäcke och hackade nötter

 
  • Serverar: 8-12 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Den här gjorde jag på kladdkakans dag förra året, en underbar mix av kladdig choklad och krispiga salta nötter. Helt sagolikt måste jag nog säga utan att verka skrytsam.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm upp ugnen till 200 grader
  2. Smöra och mjöla en form (24cm i diameter) med avtagbar kant. Smält smöret i en kastrull, bryt ner mjölkchokladen i det smälta smöret och låt chokladen smälta. Blanda strösocker, råsocker och ägg i en bunke, häll över chokladsmeten. Sikta ner mjöl och vaniljsocker och blanda tills du har en jämn smet. Häll i smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 25-30min. Låt kakan svalna ordentligt Smält samman nougat och den mörka chokladen och bred på kakan. Grovhacka nötterna och strö över dem över kakan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.