Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka med tryffelkräm

 
Skriv ut

En försvinnande god kladdkaka som smälter i munnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kladdkakan: Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och lägg ner i kastrullen. Rör tills chokladen smält.
  2. Blanda i socker och äggulor under kraftig omrörning. Tillsätt vaniljsocker och mjöl och rör om.
  3. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner i smeten. Häll smeten i en smord form med avtagbara kanter och grädda i ca 20 minuter. Låt kallna.
  4. Tryffelkrämen: Koka upp grädde, smör, florsocker och socker. Ta kastrullen från värmen och lägg i chokladen i bitar. Rör till en slät kräm och bred över kakan.
  5. Låt stå i kylen fram till servering. Garnera med frukt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.