En försvinnande god kladdkaka som smälter i munnen.
Instruktioner
- Kladdkakan:
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och lägg ner i kastrullen. Rör tills chokladen smält.
- Blanda i socker och äggulor under kraftig omrörning. Tillsätt vaniljsocker och mjöl och rör om.
- Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner i smeten. Häll smeten i en smord form med avtagbara kanter och grädda i ca 20 minuter. Låt kallna.
- Tryffelkrämen:
Koka upp grädde, smör, florsocker och socker. Ta kastrullen från värmen och lägg i chokladen i bitar. Rör till en slät kräm och bred över kakan.
- Låt stå i kylen fram till servering.
Garnera med frukt.
Publicerat den
18 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar