Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkaka med vit choklad och chokladmaräng

 
Skriv ut

Detta kan inte gå fel ;-)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna i en skål och vänd ner i äggvispet. Smält smöret och rör ner det. Hacka chokladen grovt och vänd ner i smeten.
  2. Vispa äggvitor, socker och majsstärkelse tills marängen är styv. Smält chokladen och vänd ner den med ett par tag med slickepotten. Rör inte för mycket eftersom marängen ska vara marmorerad, inte enfärgad.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbara kanter (24 cm i diameter). Bred ut marängen på kladdkakan, forma gärna lite toppar av den. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 25-30 minuter.
  4. Servera kladdkakan ljummen tillsammans med glass eller lättvispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.