Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkakemuffins med Dumlekola och rostade hasselnötter

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Ljuvliga och extra kladdiga muffins som kan avrunda vilken måltid som helst. Det är gott att toppa kladdkakemuffinsen med grädde, hasselnötter, citronmeliss och rivet apelsinskal.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Placera ut 12 muffinsformar i en muffinsplåt och lägg en Dumlekola i varje form. Smält chokladen över vattenbad. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke.
  3. Tillsätt vaniljsocker, salt, smör, olja och sirap i äggsmeten. Blanda ihop kakao, bakpulver och mjöl. Sikta ner det i smeten och rör runt. Rör ner chokladen.
  4. Fyll varje muffinsform med 2/3 av smet. Grädda muffinsen mitt i ugnen i 12-15 minuter. Låt dem svalna utan bakduk.
  5. Garnera muffinsen med en klick grädde, rostad hasselnöt, citronmeliss och lite rivet apelsinskal.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.