Provade att göra det här på jobbet och det blev en stor succé då jordnötterna gör dem mindre söta. Observera att receptet är en dubbel sats och alltså går att göra hälften av, ta då dock 4 msk kakao.
Instruktioner
- Hacka jordnötterna i mixer tills dú får lagom stora bitar. Tar inte alls lång tid. Smält under tiden smöret och låt det svalna.
- Rör ägg och socker poröst. Tillsätt sedan de andra ingredienserna, sikta gärna i mjöl och kakao för att undvika klumpar. När du rört ut allt till en smet så tillsätter du jordnötterna och rör om ordentligt så att de fördelas i smeten.
- Sedan tar du två matskedar och klickar ut smeten i antingen pappformar eller i välsmorda och bröade muffinsformar i metall, alltså om du har en muffinsplåt. Dock blir då gräddningstiden lite längre.
- Fyll aldrig formarna mer än till 3/4.
- Grädda i ca 10 minuter på 225 grader. Skaka lätt på en form, om smeten rör sig, låt de grädda en liten stund till. När den stelnat så blir de perfekt kladdiga.
Publicerat den
5 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jätte snabbt och enkelt gick det att göra degen men jag haren fråga... hur många grader ska ugnen vara på?
Ugnen ska vara på 225 grader. Försökte redigera receptet, men vet inte om det gick så bra :S
Gudomligt goda.. den kommer absolut bli en favorit. Det gick så fort att göra också.
Den här satsen som finns på bild nu är det även två stycken dubbeldajm i och de är väldigt mumsiga!
Inte otäcka någonstans faktiskt... Godumliga