Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdkakesandwhich med smak av Oreo

 
Skriv ut

=)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ställ ugnen på 150 grader. Klä en form med måtten 25x35 med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret till kakan och låt det svalna. Rör ihop ägg och socker och blanda de torra ingredienserna och rör sedan ner i smeten. Man ska inte vispa, tillsätt sist smöret och häll sedan i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 30-40 min, håll koll så att den inte blir bränd. Låt sedan kakan svalna i kylskåpet i några timmar.
  3. Gör tryffeln: hacka chokladen, koka upp grädden och ta bort ifrån plattan. Vänd ner chokladen och rör tills chokladen har smält, vänd i en msk smör och honungen och rör tills smeten är blank. Ställ svalt gärna ett par timmar. Dela sedan kakan på mitten. Är den ojämn på några ställen kan du jämna till den med en kniv så att de är på ett ungefär lika tjocka. Bred ut fyllningen över ena kakan och lägg den andra över som ett lock. Ställ in i frysen ett tag- ett par timmar eller över natten för att det ska bli lättare att skära fina skivor. Dela sedan kakan i fyrkanter och sedan på diagonalen så att det ser ut som små söta sandwich.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.